Remco Evenepoel heeft het gered! Belg start in Vuelta-slotrit in het rood
i

Getty Images

Remco Evenepoel heeft het gered! Belg start in Vuelta-slotrit in het rood

Marcel Roes • 19:34, 10-09-2022 / Laatste Update: 03:22, 12-12-2023

De 20e en voorlaatste etappe van de Vuelta 2022 is gewonnen door Richard Carapaz. Remco Evenepoel mag zondag in de slotrit starten in de rode leiderstrui. Da's een rit naar Madrid waarin traditiegetrouw de klassementsmannen elkaar niet uitdagen.

LEES OOK: Dit is de vriendin van Remco Evenepoel, die hij dumpte maar toen zijn verloofde werd

Op de laatste zaterdag van de Ronde van Spanje 2022 kregen de renners liefst 5 beklimmingen voorgeschoteld. De allerlaatste klim van deze editie van de Vuelta was de Puerto de Cotos.

Diverse renners hadden nog belangen om voor te knokken. Zo aasde Robert Stannard op de bergtrui van Richard Carapaz en daarom ging-ie in de aanval. Maar Carapaz sloeg terug en de Ecuadoraan was uiteindelijk een van de 3 koplopers, samen met Louis Meintjes en Sergio Higuita.

Encric Mas

Enric Mas probeerde met nog 40 km te gaan zich los te werken van Evenepoel. Hij was de nummer 2, op 2 minuten.Vergeefs: de Belg plaket moeiteloos in het wiel. Ook Thymen Arensman was van de partij.

Carapaz bleek niet te houden vandaag, Arensman kwam 8 seconden later binnen als 2e. Maar belangrijker was dat Evenepoel als 6e over de streep kwam en maar 2 tellen toegaf op Mas.

Zondag mag Evenepoel dus in het ereritje naar Madrid alvast genieten van waar België zo naar verlangde: eindelijk weer een winnaar van een grote ronde!

De laatste Belg die dat flikte was Johan de Muynck bij de Giro van 1978.

🚴🇪🇸 | Richard Carapaz pakt zijn derde zege in deze Vuelta. Wij kijken vooral naar Remco Evenepoel. Wat een held! #LaVuelta22

📺 Koers kijk je op discovery+ pic.twitter.com/DrgLgQTV9c

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) September 10, 2022