Remco Evenepoel wil zaterdag meteen de leiderstrui opeisen in de Giro d'Italia
i

BELGA

Remco Evenepoel wil zaterdag meteen de leiderstrui opeisen in de Giro d'Italia

Brian Vesseur • 18:46, 04-05-2023 / Laatste Update: 08:16, 12-12-2023

We mogen de ritwinnaar van de 1e etappe van de Giro d'Italia 2023 alvast met potlood opschrijven: Remco Evenepoel. De Belgische wereldkampioen wil zaterdag meteen de leiderstrui opeisen in de Ronde van Italië. Het grote doel is Primoz Roglic, de kopman van Jumbo-Visma, verslaan.

Evenepoel kijkt vooral naar de laatste week in de Giro. Op een persconferentei zei hij: "Die is loodzwaar, ook qua reizen. Daar gaat het beslist worden. Maar ik wil de leiderstrui ook best zaterdag al pakken. Waarom niet? In de Vuelta had ik ook al vroeg de leiding en hebben we laten zien dat we de koers lang kunnen controleren. Ik ga zaterdag gelijk voor de ritwinst, maar tijdwinst op de andere klassementsrenners is het allerbelangrijkste."

De Belg is kopman van Lotto-Soudal, maar zelf zou hij het iets anders omschrijven. "Ik probeer geen leider te zijn, meer een relaxte teamgenoot en vriend. Mijn grote doel als kopman is om de sfeer goed te houden en positief. We zijn nooit gestrest, ik denk dat daardoor onze resultaten zo goed zijn."