🎥 | Renner neemt verkeerde afslag en grijpt zo naast allereerste profzege ooit

Bart van der Wijst • 22:18, 24-05-2021 / Laatste Update: 21:50, 04-01-2024

Brent Van Moer had maandagmiddag behoorlijk wat pech tijdens de Ronde van Limburg. De Belgische renner van Lotto-Soudal fietste 60 kilometer lang solo, maar het ging in de slotfase helemaal mis voor hem. Van Moer nam de verkeerde afslag en greep zo naast zijn allereerste profzege ooit. Tim Merlier (Alpecin-Fenix) profiteerde daarvan.

Het Belgische sprintkanon, die onlangs nog een etappe won in de Giro d'Italia, was zelf ook niet helemaal zeker van zijn overwinning. "Op 500 meter van de streep waren enkele renners verkeerd gereden. Ook ik had daar bijna de verkeerde afslag genomen", aldus Merlier. "Ik was ondertussen helemaal uit het oog verloren of Van Moer al gegrepen was of niet. Ik stak wel mijn handen in de lucht, maar ik dacht toen: 'Win ik wel? Ik zal toch niet 2e zijn?'"

Vluchtpoging

Van Moer ging na 60 kilometer op avontuur met landgenoot Cédric Beullens en Nederlander Sven Burger. De Belgische renner van Lotto-Soudal was de sterkste en leek op weg naar de eindzege. Helaas voor hem nam hij de verkeerde afslag. Van Moer ging rechtdoor waar de auto's heen moesten, hij moest eigenlijk rechtsaf draaien. Daardoor maakte iedereen in het peloton ineens kans, Merlier bleek de sterkste.