Roglic leek Parijs-Nice te winnen, maar kwam in slotrit 2 keer ten val: 'Alles gegeven'
i

BELGA

Roglic leek Parijs-Nice te winnen, maar kwam in slotrit 2 keer ten val: 'Alles gegeven'

Brian Vesseur • 20:31, 14-03-2021 / Laatste Update: 23:25, 04-01-2024

Primoz Roglic lag voor de slotrit van Parijs-Nice 52 seconden voor op de concurrentie. Hij won zelfs 3 van de 7 etappes die tot dan toe gereden waren. Maar in die laatste rit kwam de Sloveen 2 keer ten val, waardoor Maximilian Schachmann uiteindelijk de eindwinst pakte.

"Ik heb onderweg wat fouten gemaakt. Bij de eerste val raakte mijn linkerschouder uit de kom, waarna ik nog een keer ten val kwam", legt Roglic uit. "Ik heb alles gegeven wat ik in me had, maar ik kon simpelweg niet meer bij het peloton komen."

De Sloveen passeerde op 3 minuten van ritwinnaar Magnus Cort Nielsen de streep en eindigt in het eindklassement slechts op de 15e plek. "Tijdens de wedstrijd dacht ik er niet aan dat de zege uit mijn handen aan het glippen was. Je bent gefocust op jezelf en ik probeerde alles te geven. Het is jammer, maar ook niet het einde van de wereld. Er komen nog genoeg wedstrijden aan, dus we moeten vooruitkijken."

Eindwinnaar Schachmann werd na de finish direct gefeliciteerd met de eindzege. De Duitser van Bora-Hansgrohe wist ook niet echt wat hij met het 'cadeautje’ aan moest en vierde de zege ingetogen. "Ik weet niet of ik blij kan zijn, want het is geen leuke manier om een koers te winnen", zei de 27-jarige Duitser, die de eerste renner was die Parijs-Nice 2 keer op rij won sinds de Kazach Aleksander Vinokoerov in de jaren 2002 en 2003.