Romain Bardet schrok van crash Alaphilippe: 'Hij kon niet bewegen'

Bart van der Wijst • 21:29, 25-04-2022 / Laatste Update: 15:18, 08-01-2024

Julian Alaphilippe maakte zondag tijdens Luik-Bastenaken-Luik een flinke klapper. De wereldkampioen knalde tegen een boom in een greppel naast de weg. Romain Bardet zag het allemaal van dichtbij gebeuren en schrok zich een hoedje.

Bardet ontfermde zich over Alaphilippe. "Hij kon niet bewegen en niet ademhalen", blikte Bardet terug bij VeloNews. "Hij was wel bij bewustzijn, maar kon niet echt praten. Ik hoop dat hij oké is."

Schade

Alaphilippe hield uiteindelijk een gebroken schouderblad, klaplong en 2 gebroken ribben over aan de massale valpartij. Ter observatie moest de Fransman in het ziekenhuis blijven.

Op Twitter deed Bardet een oproep aan de rest van het peloton. 'De verantwoordelijkheid die we hebben als we risico’s nemen om een ​​plaats vooraan in het peloton te bemachtigen, kan grote gevolgen hebben voor de honderd jongens achter ons', schreef hij. 'Ik gooi naar niemand modder en heb de wijsheid ook niet in pacht. Maar we geven ons lichaam en ziel voor een sport die in een flits tragisch kan worden en die afbreuk kan doen aan de schoonheid van sport.'