🎥 | EN NOG 1! Fabio Jakobsen wéér de sterkste in Ronde van Denemarken

Trevor Wagener • 20:28, 18-08-2023 / Laatste Update: 09:17, 12-12-2023

Lekker bezig, Fabio Jakobsen! De renner heeft vrijdag de 4e etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De kopman van Soudal Quick-Step, die na dit seizoen naar Team DSM vertrekt, won na exact 4 uur koers overtuigend in de sprint.

Jakobsen liet Mads Pedersen en Luca Colnaghi met flink wat afstand achter zich. Ramon Sinkeldam (Alpecin–Deceuninck) kwam in de lead-out knap aan kop, maar zijn teamgenoot Jensen Plowright kon het karwei niet afmaken. Jakobsen denderde er vervolgens overheen en kwam na 178 kilometer in Bagsværd als 1e over de meet.

'JA!'

Jakobsen won woensdag al de 2e etappe. De 26-jarige 'Hurricane' uit Heukelum maakte deze week in Denemarken zijn rentree in het peloton nadat hij in juli gehavend was afgestapt in de Tour de France.

De Ronde van Denemarken is nog tot en met zaterdag. Dan wordt het event afgesloten met een 16 kilometer lange tijdrit. Lidl-Trek-renner Mattias Skjelmose rijdt in de leiderstrui, met een voorsprong van 4 seconden op land-en ploeggenoot Mads Pedersen. Die laatste werd 2e, en kwam met 6 verdiende bonificatieseconden weer ietsje dichterbij.