🎥 | Deense show: Pedersen rijdt ploeg- én landgenoot Skjelmose uit leiderstrui in slottijdrit

Trevor Wagener • 18:29, 19-08-2023 / Laatste Update: 21:04, 11-12-2023

Wat een denderende beelden! De Deen Mads Pedersen heeft zijn ploeg- en landgenoot Mattias Skjelmose afgetroefd in de strijd om de eindzege in de Ronde van - hun thuisland - Denemarken. De 27-jarige Pedersen schreef de afsluitende tijdrit op zijn naam en zo ook het eindklassement. Pedersen was met 4 seconden achterstand op Skjelmose, zijn teamgenoot bij Lidl-Trek, aan de tijdrit over 16,1 kilometer door Helsingør begonnen.

De wereldkampioen van 2019 was iedereen te snel af in de rit tegen de klok. Pedersen won in 17 minuten en 50 seconden. De Noor Søren Waerenskjold eindigde als 2e op 24 seconden.

Hot seat voor Hoole

Daan Hoole, teamgenoot van Pedersen bij Lidl-Trek, zat met een tijd van 18.25 lang in de zogeheten 'hot seat' als leider. De 24-jarige Nederlander moest uiteindelijk genoegen nemen met de 4e plaats. Skjelmose gaf 45 seconden toe op Pedersen en eindigde als 5e in de tijdrit. In het eindklassement van de 5-daagse rittenkoers werd hij 2e.

Fabio Jakobsen won 2 etappes in Denemarken en zette daarmee een definitieve streep onder een vervelende periode. De Nederlandse sprinter van Soudal Quick-Step stapte nog gehavend af in de voorbije Tour de France, maar kwam in Denemarken terug en was in de 2e en 4e rit de beste in de sprint.