🎥 | Sonny Colbrelli sprint naar ritwinst in Critérium du Dauphiné
i

ProShots

🎥 | Sonny Colbrelli sprint naar ritwinst in Critérium du Dauphiné

Marcel Roes • 18:12, 01-06-2021 / Laatste Update: 16:13, 07-01-2024

De Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) heeft de derde etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De Italiaan bleek de rapste bij een oplopende aankomst. De gele leiderstrui blijft om de schouders van Lukas Pöstlberger.

Mads Pedersen out

De etappe werd gekleurd door Loic Vliegen (Intermarché-Wanty-Gobert) en Omer Goldstein (Israel Start-Up Nation), die een marge van 4 minuten opbouwden. Ondertussen moest ex-wereldkampioen Mads Pederson na een valpartij de koers verlaten.

Sprintersploegen

Toen de sprintersploegen het tijd vonden om die twee vissen weer binnen te hengelen ging het mis met het dappere duo. Goldstein werd  op 27 kilometer van de finish bijgehaald, Vliegen hield het nog een paar kilometer vol. Richting de finishplaats Saint-Haon-Le-Vieux liep het wegdek omhoog. Geen punt voor Michal Kwiatkowski, die het peloton in de slotkilometer op gang trok.

Alex Aranburu ging als eerste de sprint aan, Colbrelli zat lekker in het wiel en ging er op tijd voorbij. Hij werd al tweemaal tweede in deze Dauphiné.