Sprinter Davide Ballerini zegeviert in 1e Tour de la Provence-etappe

admin • 18:29, 11-02-2021 / Laatste Update: 01:27, 05-01-2024

Davide Ballerini heeft donderdag de 1e etappe van de Tour de la Provence gewonnen. De Italiaanse sprinter van Deceuninck–Quick-Step verraste Arnaud Démare, die te vroeg op kop kwam.

Smaakmaker van de 1e, glooiende etappe over 179,3 kilometer van Aubagne naar Six-Fours-les-Plages was Ballerini's ploegmaat Julian Alaphilippe. De Franse wereldkampioen, die voor het eerst van zich deed spreken na zijn lelijke val in de Ronde van Vlaanderen, trok op 69 kilometer van de streep ten aanval. Hij kreeg Gianni Moscon en Giulio Ciccone met zich mee.

Het trio werd pas in de slotkilometers weer gegrepen, maar dat was voor Alaphilippe geen reden om de benen stil te houden. De Fransman nestelde zich in het Deceuninck–Quick-Step-treintje, en hielp zo Ballerini naar de zege. De Italiaan werd daarbij ook geholpen door Démare, die zijn sprint veel te vroeg begon en Ballerini in de slotmeters langszij zag komen. Nacer Bouhanni spurtte naar de 3e plaats.

Mollemal en Poels

De Tour de la Provence, waar ook Bauke Mollema en Wout Poels aan meedoen, duurt tot en met zondag. De koninginnerit is zaterdag, wanneer er wordt gefinisht op de Mont Ventoux.