Sprong in het diepe: Primoz Roglic vertrekt na 8 jaar bij Jumbo-Visma
i

Getty Images

Sprong in het diepe: Primoz Roglic vertrekt na 8 jaar bij Jumbo-Visma

Noah Hoogenboezem • 14:40, 30-09-2023 / Laatste Update: 09:28, 08-01-2024

Primoz Roglic heeft alle geruchten van de afgelopen dagen bevestigd: hij gaat Jumbo-Visma verlaten. De Sloveen vertelde dat zaterdag tegen een groep journalisten voorafgaand aan de Ronde van Emilia. Jumbo-Visma heeft het nieuws zelf ook bevestigd.

Roglic kreeg in 2016 de kans om bij Jumbo-Visma, toen nog LottoNL-Jumbo, profwielrenner te worden. Doordat hij eerst jarenlang schansspringer was geweest, was hij toen al 26 jaar oud. De ploeg hoorde toen nog bij de slechtste ploegen in het wielrennen, maar dankzij Roglic veranderde dat compleet.

4 grote rondes

De Sloveen won met Jumbo 3 keer de Vuelta en in 2023 ook nog de Giro. In de Tour werd hij in 2020 2e terwijl hij tot de voorlaatste dag de gele trui droeg. Ook won hij 4 etappes in de Giro, 3 in de Tour en maar liefst 12 in de Vuelta. Roglic was in het shirt van Jumbo ook de beste in Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Nice, de Ronde van Romandië, de Tirreno-Adriatico en de Dauphiné.

Volgende ploeg

Het is nog niet bekend naar welke ploeg Roglic gaat. INEOS zou de Sloveen heel graag willen hebben, maar eerder deze week meldde het AD dat hij juist naar Lidl-Trek gaat. Daar rijdt ook Bauke Mollema.