Steven Kruijswijk traint weer na zware blessure: 'Werk heel hard aan mijn herstel'

Trevor Wagener • 12:59, 10-08-2023 / Laatste Update: 17:42, 11-12-2023

Wielrenner Steven Kruijswijk is lekker bezig: de 36-jarige klimmer is weer volledig in training nadat hij in juli tijdens een etappe in het Critérium du Dauphiné zijn bekken en sleutelbeen brak. Hierdoor miste hij ook de Tour de France, die door zijn Deense ploegmaat Jonas Vingegaard voor de 2e keer werd gewonnen.

Via zijn account op Instagram laat Kruijswijk weten dat hij de afgelopen tijd hard gewerkt heeft aan zijn herstel. Vanuit zijn woonplaats in Monaco laat hij zien weer volledig te kunnen trainen. "Ik heb de afgelopen weken intensief kunnen werken aan mijn herstel."

Herstel Kruijswijk

Hij nam zijn volgers mee door het proces. "Sinds 5 juni ging het allemaal een beetje anders dan ik had gehoopt", ging de meesterknecht verder. "Ik ben heel blij en trots dat Team Jumbo-Visma weer de gele trui heeft gewonnen, maar ik baal nog steeds dat ik de Tour heb moeten missen."

Kruijswijk gaf verder aan uit te kijken naar wat komen gaat. Ook wil hij weer aan een toekomst bouwen. "Ook op de fiets ben ik weer volop in training." Kruijswijk benadrukte nog dat zijn familie altijd een grote rol speelt in zijn leven als profwielrenner.

Terugkeer Kruijswijk

"Aan de andere kant maakte het thuis zijn bij de familie het missen van de grootste wedstrijden van het jaar een stuk makkelijker." Hoe het programma van de klimmer er de komende tijd uit gaat zien, is nog niet bekend.