Stuyven stond alleen maar te zeiken tijdens Milaan-SanRemo: 'Zeker dertien keer'

Bart van der Wijst • 21:06, 20-03-2021 / Laatste Update: 21:00, 05-01-2024

Jasper Stuyven won zaterdag tot ieders verbazing Milaan-SanRemo. Dat mag, gezien alle randzaken waar Stuyven het druk mee had, best een wonder genoemd worden. Waarom dan? Stuyven stond naar eigen zeggen zo'n 13 keer langs de weg voor een plaspauze.

Ryan Mullen, de meesterknecht van Stuyven, maakte het van dichtbij mee. "Ik leerde vrij snel dat hij graag veel plaspauzes neemt, dus ik moest vaak teruggaan om hem te halen", lachte Mullen tegenover het Nieuwsblad. "Hoe vaak hij dan is gaan plassen? Zeker 7 of 8 keer, minstens."

Stuyven zegt wat anders

Bij Trek-Segafredo waren ze ondanks de zeikmiddag van Stuyven wel blij met de Belg. "Maar we zijn allemaal superblij met deze zege", zei een tevreden Mullen. "Voor Quinn Simmons (talent Trek-Segafredo, red.) is dit zijn eerste monument, en hij zit meteen in de winnende ploeg. Het was een goede dag. En hopelijk gaan we van Jasper en Mads (Pedersen, red.) nog profijt hebben de komende weken."

Stuyven zelf was het niet helemaal eens met z'n hulpje. "8 keer plassen? Het was veel meer. Zeker 13 keer. Zelfs na de finish moest ik blijven plassen. Ik weet niet hoe het komt, maar als dit het resultaat is, hoor je mij niet klagen!"