Stybar niet in Ronde van Vlaanderen door hartingreep: 'Ik neem paar dagen vrij'
i

BSR

Stybar niet in Ronde van Vlaanderen door hartingreep: 'Ik neem paar dagen vrij'

Sjors Tanis • 16:45, 02-04-2021 / Laatste Update: 07:12, 05-01-2024

Zdenek Stybar doet niet mee aan de Ronde van Vlaanderen. De 35-jarige Stybar heeft in Brussel een kleine hartingreep ondergaan en de koers van zondag komt voor hem te vroeg.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik zondag 'De Ronde' mis", aldus Stybar.

Beste vorm sinds tijden

"Ik heb de opbouw en opwinding op de televisie bekeken en deze periode, met de E3, Gent-Wevelgem, Vlaanderen en Parijs-Roubaix, is mijn favoriete deel van het seizoen. Ik heb goed getraind en had het gevoel dat ik in de beste vorm sinds tijden stak."

Na zijn deelname aan Gent-Wevelgem, afgelopen weekend, meldde Stybar zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step dat hij zich niet lekker voelde. In een ziekenhuis kwam een hartritmeprobleem aan het licht, dat inmiddels is verholpen.

Tijd voor familie

"Ik heb het geluk gehad dat dit een kleine ingreep is en ik ben dankbaar dat het verholpen is", zei de Tsjech. "Niet alleen voor de rest van mijn seizoen, maar ook voor mijn algehele gezondheid. Na een enorme check-up is het fijn om te weten dat het niets ernstigers was. Ik neem nu een paar dagen vrij om te ontspannen met mijn zoon en mijn vrouw en kijk ernaar uit om weer te gaan trainen."