Tadej Pogacar is de koning van het najaar met 3e zege op rij in Ronde van Lombardije
i

Getty Images

Tadej Pogacar is de koning van het najaar met 3e zege op rij in Ronde van Lombardije

Noah Hoogenboezem • 18:44, 07-10-2023 / Laatste Update: 20:29, 04-01-2024

Tadej Pogacar is de koning van Lombardije! De Sloveen won zaterdag voor het 3e jaar op rij de Ronde van Lombardije. Pogacar reed met nog ongeveer 30 kilometer te gaan weg van de andere toppers en die zagen hem pas na de finish weer terug.

De koers begon enorm chaotisch. Remco Evenepoel ging keihard onderuit en de Nederlander Sjoerd Bax, ploeggenoot van Pogacar, brak zelfs zijn dijbeen bij diezelfde valpartij. De Belg stapte wel weer op, maar had uiteindelijk te veel last van de valpartij om mee te kunnen doen om de zege.

Het draaide vooral om 2 Slovenen: Pogacar en Primoz Roglic, die zijn laatste koers voor Jumbo-Visma reed. Pogacar deed enorm zijn best om weg te rijden bij Roglic en na meerdere pogingen lukte dat op iets minder dan 30 kilometer voor de streep. Ook andere grote namen als Richard Carapaz, Simon Yates en Adam Yates konden hem niet meer bijhouden.

Kramp/strong>

Op een kilometer of 10 van het einde was het nog even spannend, want Pogacar leek last te krijgen van kramp. Uiteindelijk was het vals alarm en kon hij keihard verder rijden. Pogacar kwam uiteindelijk bijna 1 minuut voor de rest over de streep. De sprint om de 2e plaats werd gewonnen door Andrea Bagioli. Roglic sloot zijn Jumbo-Visma-carrière af met een 3e plaats.

Topjaar Pogacar

Het was de volgende grote overwinning van het jaar voor Pogacar. De Sloveen won dit jaar geen grote ronde, maar won wel de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Ook werd hij 2e in de Tour de France en 3e op het WK.