🎥 | Thibaut Pinot weet na bijna 3 jaar weer wat winnen is, eindzege Ronde van de Alpen voor Romain Bardet

Sjors Tanis • 18:13, 22-04-2022 / Laatste Update: 06:09, 12-12-2023

Thibaut Pinot heeft de 5e en laatste etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. Vlak voor de finish versnelde de Fransman van Groupama-FDJ bergop en hij versloeg daardoor medevluchter David de la Cruz (Astana) uit Spanje.

De 31-jarige Pinot eindigde donderdag nog als 2e in de 4e rit, toen Astana-renner Miguel Ángel López in de slotfase te sterk bleek.

1e zege in bijna 3 jaar

Het is voor Pinot zijn 1e overwinning sinds de Tour de France 2019, toen hij de 14 etappe won. Pinot kreeg later die Ronde van Frankrijk fysieke problemen en lijkt daar sinds dit seizoen van verlost te zijn.

Eindzege Bardet na hulp Arensman

Het eindklassement van de Ronde van de Alpen werd gewonnen door de Fransman Romain Bardet, op 14 seconden gevolgd door Michael Storer (Groupama-FDJ) uit Australië. De Nederlander Thymen Arensman, ploeggenoot van Bardet bij Team DSM, eindigde als 3e met een achterstand van 16 seconden op de winnaar.

Arensman, ook winnaar van de witte trui als beste jongere, speelde een belangrijke rol door samen met Bardet op de steile laatste beklimmingen weg te rijden bij leider Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) uit Spanje. Bilbao moest genoegen nemen met de 4e plaats in het eindklassement.