🎥 | Tiener Olav Kooij sprint in Ronde van Kroatië naar 2e dagsucces

Sjors Tanis • 19:43, 01-10-2021 / Laatste Update: 03:55, 08-01-2024

Olav Kooij is pas sinds dit jaar prof, maar de 19-jarige wielrenner van Jumbo-Visma staat er meteen. In de 4e etappe van de Ronde van Kroatië sprintte Kooij naar zijn 2e dagzege.

Eerder won hij al de 2e rit. Check hierboven de zege van vrijdag van Kooij!

Nog 2 etappes

De Noor Anders Skaarseth is de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Belg Milan Menten staat 2e in dezelfde tijd. De Ronde van Kroatië eindigt zondag. De 21-jarige Mick van Dijke, ploeggenoot van Kooij bij Jumbo-Visma, staat 3e in het klassement. Zijn achterstand op Skaarseth én Menten is 6 seconden.

Kooij is dus pas 19 jaar en pakte vorige week nog brons bij de wegrit op het WK voor beloften.

De Kleijn wint Franse koers

Arvid de Kleijn heeft La Route Adélie de Vitré op zijn naam geschreven. De 27-jarige Nederlander was na 198 kilometer de snelste in de eindsprint in Vitré. De coureur van Rally Cycling versloeg de Fransman Emmanuel Morin met ruim verschil. Diens landgenoot Jason Tesson eindigde als 3e. De Nederlander Elmar Reinders finishte als 4e.

Na een hergroepering op 45 kilometer van de aankomst in Bretagne waren er vele ontsnappingspogingen. Op amper 2 kilometer kwamen alle renners toch weer samen en lieten de sprinters zich vooraan zien. De Kleijn zette aan op ongeveer 500 meter van de finish en was daarna niet meer te achterhalen voor zijn belagers.

4e profzege

De Kleijn volgt op de erelijst de Fransman Marc Sarreau op. Hij won in 2019. In 2020 werd de wedstrijd niet georganiseerd wegens de coronapandemie. Voor De Kleijn was het zijn 4e profzege en zijn 2e van het jaar, na een rit in de Ronde van Turkije eerder dit seizoen.