Titelverdediger Remco Evenepoel legt de lat niet hoog bij Vuelta: 'Fit blijven'
i

Getty Images

Titelverdediger Remco Evenepoel legt de lat niet hoog bij Vuelta: 'Fit blijven'

Eimert Pruis • 19:16, 24-08-2023 / Laatste Update: 17:29, 11-12-2023

Titelverdediger Remco Evenepoel heeft hele bescheiden doelen gesteld voor de komende Vuelta, die zaterdag in Barcelona begint. De Belgische renner mikt op een keer een ritje te winnen en hopelijk een podiumplaats op het einde van alle ritten. Daarnaast hoopt hij vooral fit te blijven.

De renner moest eerder dit jaar vanwege een positieve coronatest voortijdig de Giro verlaten. "Mijn grootste doel dit jaar is geen corona te krijgen", verwees hij naar zijn opgave in Italië. "Ik vind het moeilijk om te zeggen dat ik absoluut de eindzege wil. Er kan zoveel gebeuren in een grote ronde, kijk naar de Giro. Je kan een slechte dag hebben, je kan vallen of ziek worden. 3 weken lang kan het elke dag misgaan. Ik ben er al in verbeterd, vind ik. Vorig jaar kwam ik aan de start om de top 10 te halen. En ik won. Nu zeg ik al top 3."

Evenpoel wint bijna overal

Evenepoel pakte vorig jaar in de Ronde van Spanje zijn 1e eindzege in een grote etappekoers. Hij won dat jaar zo'n beetje alles, ook werd hij wereldkampioen. "Ik wil nog steeds in elke ronde bijleren. In de Vuelta wil ik ook tonen dat ik defensief kan koersen. Deze Vuelta is helemaal anders dan vorig jaar. De 1e week is wel zwaar, maar ik verwacht dat de verschillen in de 2e en 3e week gemaakt worden. Tot dan hoeven wij met het team niet te controleren."

Concurrentie

Hij krijgt concurrentie van onder anderen Primoz Roglic en Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Evenepoel heeft nog niet veel tegen de Deen gereden, maar vindt het mooi dat Vingegaard op de deelnemerslijst staat. "Jonas weet hoe hij de Tour moet winnen, wellicht weet hij ook hoe hij deze Vuelta moet winnen. Dat kan ik dan kopiëren en meenemen in mijn rugzak richting de Tour van volgend jaar", aldus Evenepoel.