Toch geen samenwerking voor Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma? ‘Amazon kan gamechanger zijn’
i

ANP

Toch geen samenwerking voor Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma? ‘Amazon kan gamechanger zijn’

Matthijs Nijhuis • 14:19, 30-09-2023 / Laatste Update: 06:30, 05-01-2024

Er is al een tijdje sprake van een fusie tussen wielerploegen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step. Daar kwam gisteren nog eens bij dat het Amerikaanse Amazon ook interesse heeft. Soudal-Quick Step-baas Patrick Lefevere schrijft in een column dat er maandag meer duidelijkheid komt. De komst van Amazon kan flinke gevolgen hebben voor beide ploegen.

"Dit mag geen 3 dagen meer blijven duren. Zdenek Bakala (eigenaar Soudal-Quick Step, red.) vliegt op dit moment naar Europa. Maandag zou er veel meer duidelijkheid moeten zijn", schrijft Lefevere in zijn column voor Het Nieuwsblad. Volgens hem zijn beide ploegen meer dan bereid om samen te gaan werken.

Amazon

Wat is de rol van Amazon dan in deze samenwerking? "Dat is het stukje waar ik geen antwoorden op kan geven. Blijkbaar is aan Nederlandse zijde één en ander in een stroomversnelling gekomen. Maar ik heb er geen zicht op in welke hoedanigheid Amazon daar aan boord komt", schrijft Lefevere. "Met 3 partijen – Soudal, Quick-Step en Visma – kan iedereen ‘verhoudingsgewijs’ zijn plaats vinden. Met Amazon erbij lukt dat niet meer. Dus ja, dit kan een gamechanger zijn."