Oud-sponsor sleept Bas Tietema voor de rechter en eist DIKKE schadevergoeding

Trevor Wagener • 21:39, 19-01-2023 / Laatste Update: 02:47, 08-01-2024

YouTuber en wielrenner Bas Tietema is door het Belgische gokbedrijf Bingoal voor de rechter gedaagd. Dat schreef AD donderdag. De 2 partijen waren in het verleden partners, maar de Zwollenaar is inmiddels een nieuwe wielerploef gestart. Deze heet Tour de Tietema-Unibet en Bingoal wil dan ook veel poen zien omdat de samenwerking op oneerlijke wijze beëindigd zou zijn.

Volgens het gokkantoor is er nog steeds sprake van een contract. Bingoal wil een flinke vergoeding als de overeenkomst in 2023 níet wordt voorgezet. Volgens het bedrijf doet de wielerploeg aan contractbreuk - met een concurrent.

Tour de Tietema-Unibet vs Bingoal

Bingoal wil via de rechter eisen dat de samenwerking opnieuw wordt voortgezet. Volgens Wim Geraats, de teammanager van Tour de Tietema-Unibet, is de formele zaak op nette en juiste wijze afgehandeld.

"We hebben een verschil van mening met een vorige sponsor, maar we denken netjes te hebben gehandeld en hebben ons dan ook goed voorbereid op de zaak", aldus Geraats tegen de krant. "We zijn vol goede moed. We willen ons vooral focussen op ons trainingskamp, het is wel jammer dat dit in de openbaarheid is gekomen."