TV-gids Vuelta: oorlog verwacht op berg met militaire basis in 14e etappe

Marcel Roes • 13:41, 28-08-2021 / Laatste Update: 09:13, 08-01-2024

De Ronde van Spanje gaat zijn voorlaatste weekend in en de 14e etappe, op zondag, kan weleens een keiharde strijd opleveren. Het decor is er wel naar: het peloton komt op de slotklim een militaire basis tegen.

De rit gaat van Don Benito naar de Pico Villuercas en heeft een lengte van 165,7 kilometer. De berg Collado de Ballesteros wordt een echte pain in the ass, want de renners moeten dat ding van de 1e categorie liefst 2 keer beklimmen. Telkens vanaf een andere kant. Dit alles vindt plaats in de regio Extremadura en zeg nou zelf, die naam klinkt niet alsof het een plezierig toeristentochtje wordt. Extremadura betekent letterlijk 'extreem zwaar'.

De finish ligt op de top van de klim Pico Villuercas en het laatste stukkie is ook het stijlst: 15% hellingsgraad. Daar is ook een militaire basis gevestigd, die trouwens niet meer in gebruik is, maar nu mogen de klassementsmannen oorlog gaan voeren!

Waar is de Vuelta op tv?

De 14e etappe van de Vuelta a España kun je op verschillende plekken bekijken. De NOS schakelt vanaf 14:50 uur in op NPO1. Wil je al eerder kijken? Prima, ga dan naar Eurosport 1 om 14:35 uur (of slinger de Eurosport Player aan) en anders kun je nog naar de Belg via Sporza (Eén) vanaf 15:50 uur.

Roglic

Het is tijd voor mannen als Primoz Roglic, Enric Mas, Miguel Anegl Lopzes, Egan Bernal enGuillaume Martin om het klassement in een strakke plooi te leggen. Roglic, de kopman van Jumbo-Visma, heeft de rode trui vorige week afgestaan aan Odd Christian Eiking en de Noor heeft 1:56 voorsprong. Martin staat 2e op 58 seconden, Roglic is 3e.