TV-gids: zo kijk je de finale teamsprint bij WK baanwielrennen (hoge goudgarantie)
i

ANP

TV-gids: zo kijk je de finale teamsprint bij WK baanwielrennen (hoge goudgarantie)

Marcel Roes • 18:56, 04-08-2023 / Laatste Update: 23:42, 11-12-2023

Het Nederlandse mannenteam doet vrijdagavond bij de WK baanwielrennen in Glasgow mee aan de finale van het onderdeel teamsprint. Supertrio Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg raakte in 2022 de wereldtitel kwijt aan Australië. Dat moet worden rechtgezet.

Jarenlang was het trio werkelijk onverslaanbaar. WK, EK, Olympische spelen: het maakte niet uit, de veelvraten hengelden goud binnen. Maar vorig jaar ging het mis en de reden was helder: Van den Berg kwam toen nog maar net terug van een rugblessure.

Kwalificaties

Inmiddels gaat het ouderwets knetterhard met de Nederlandse equipe. Bij de kwalificaties zetten de 3 de snelste tijd neer (42,046). Liefst een halve tel sneller dan de nummer 2, de Aussies. De Nederlandse Bullet Train is trefzeker als voorheen.

Zo kijk je naar de finale van de teamsprint bij het WK baanwielrennen 2023

De finale van de teamsprint bij het WK baanwielrennen 2023 in Glasgow kun je zien op Eurosport.

Daarnaast levert de NOS op zijn website een livestream.

Hoe laat begint de finale teamsprint bij WK baanwielrennen?

De teamsprinters beginnen om 21.00 uur aan de finale. Alles vindt vrijdagavond plaats: van 1e ronde tot en met de finale.

De NOS begint de stream om 20.18 uur.

1e ronde: Nederland tegen China

In de 1e ronde op de finaleavond rijdt Nederland tegen China. Het doel is niet alleen goud winnen, maar ook, zo zei Van den Berg tegen Nu.nl, om te openen binnen 17 seconden.