Vader Remco Evenepoel spreekt zoon tegen en zorgt voor ophef in België
i

Getty Images

Vader Remco Evenepoel spreekt zoon tegen en zorgt voor ophef in België

Noah Hoogenboezem • 16:27, 05-08-2023 / Laatste Update: 21:53, 11-12-2023

Wereldkampioen Remco Evenepoel wordt al een tijd in verband gebracht met een overstap van Soudal-Quick Step naar een andere ploeg, met name Ineos Grenadiers zou interesse hebben. Volgens Remco zijn deze geruchten 'small bullshit', maar zijn vader Patrick - die ook zijn zaakwaarnemer is - denkt daar heel anders over. Het zorgt vlak voor het WK voor een rel in België.

Tegen de Waalse krant La Dernière Heure vertelde Patrick dat hij als zaakwaarnemer contact heeft gehad met 5 ploegen en daar zit Ineos ook bij. Volgens papa Evenepoel wil zijn zoon volgend jaar al meedoen om de eindzege in de Tour en is het maar de vraag of dat bij zijn huidige ploeg kan. Daarom sluit hij een vertrek niet uit.

Dat is apart, want zoon Remco vond dat vorige week nog onzin. Tegenover WielerFlits noemde Evenepoel de geruchten zelfs 'small bullshit'.

Ploegbaas woedend

Patrick Lefevere, de ploegbaas van Soudal-Quick Step, was woedend door de uitspraken van papa Evenepoel. "Het is dom van hem", zei hij tegen VTM. Ook waarschuwde hij zijn renner: "Ik zou niet graag in zijn schoenen staan, want er komt een rechtszaak als het contract niet gerespecteerd wordt. Als er geen deal is tussen alle partijen kan hij op non-actief gezet worden."

Regerend wereldkampioen

Evenepoel werd vorig jaar wereldkampioen en won ook de Ronde van Spanje. Dit jaar moest hij door corona de Giro d'Italia verlaten, terwijl hij de leider in het algemeen klassement was. Zondag verdedigt hij in Glasgow zijn wereldtitel.