Valverde wijst beste renner ter wereld aan: 'Evenepoel doet dingen waarmee hij iedereen verrast'
i

Getty Images

Valverde wijst beste renner ter wereld aan: 'Evenepoel doet dingen waarmee hij iedereen verrast'

admin • 13:38, 01-11-2022 / Laatste Update: 09:14, 12-12-2023

Alejandro Valverde is weliswaar gestopt met wielrennen, toch blijft hij betrokken bij de door hem zo geliefde wielersport. Hij sprak zich tegenover Cyclingnews uit over de volgens hem beste wielrenner ter wereld: Remco Evenepoel. "Hij is op dit moment de beste".

Oud-wereldkampioen Valverde heeft door de jaren heen een indrukwekkend palmares bij elkaar gefietst, waaronder winst in de Vuelta a España, 4 keer Luik-Bastenaken-Luik, 5 keer de Waalse Pijl en vele andere koersen. De Spanjaard verwacht echter dat Evenepoel hem qua aantal prijzen kan overtreffen. "Als hij doorgaat op deze manier, dan gaat hij zeker beter doen dan ik. Het is erg indrukwekkend als je op zijn leeftijd wereldkampioen bent en daarnaast ook de Vuelta, Luik-Bastenaken-Luik en de Clásica San Sebastián al wint."

Superieur

De 42-jarige oud-coureur is naast Evenepoel ook onder de indruk van Tadej Pogacar, maar geeft wel aan Evenepoel beter te vinden: "Tadej Pogacar is exceptioneel, maar Remco doet dingen waarmee hij iedereen verrast. Hij is superieur aan alle anderen. Dus voor mij is hij met ruime voorsprong de beste wielrenner in de wereld op dit moment."