Verdwaalde bestuurder zorgt bijna voor fiasco in Parijs-Nice: 'Dag in race des doods'

Yvo van Dorst • 17:50, 13-03-2023 / Laatste Update: 21:50, 11-12-2023

Het scheelde erg weinig of een onoplettende bestuurder had de slotrit van Parijs-Nice op een compleet andere manier laten aflopen. Een verdwaalde auto op de weg waar de renners langskwamen zorgde bijna voor een tragisch einde van de etappe, maar gelukkig was de groep achtervolgers die de wagen tegenkwam wel vlijmscherp.

Een groep achtervolgers was keihard bezig op de afdaling van de Côte de Berre-les-Alpes toen er ineens een verdwaalde auto in de binnenbocht stond. Een prachtige meevaller was dat elke renner de auto op tijd kon ontwijken. 'Een nieuwe dag in de race des doods', maakte Florian Sénéchal zich na het zien van de beelden boos op Twitter.

De Fransman van Soudal-Quick Step had zich eerder tijdens Parijs-Nice trouwens ook al opgewonden over een paaltje aan een rotonde in de slotkilometer van de 5e rit. "Wielrennen is een van de slechtste sporten die er zijn. Slecht voor de veiligheid van renners én toeschouwers", aldus Sénéchal.

Ook liet Sénéchal zich uit over een derde gedeelte van het parcours. De renner zag in de eerste afdaling van de slotklim een snelheidsdrempel in het wegdek zitten. Volgens hem waren er meer dan 10 van dat soort drempels. De slotrit zelf werd gewonnen door een oppermachtige Tadej Pogacar. Hij soleerde zondag naar de overwinning van de etappe en het eindklassement.