Vingegaard over Tour de France: ‘Hoe vaker en beter ik het traject bekijk, hoe zwaarder het lijkt te worden’
i

Getty Images

Vingegaard over Tour de France: ‘Hoe vaker en beter ik het traject bekijk, hoe zwaarder het lijkt te worden’

admin • 14:06, 20-12-2022 / Laatste Update: 21:30, 11-12-2023

Jonas Vingegaard spreekt de geruchten van een mogelijke deelname in 2023 aan de Giro d’Italia tegen in een interview met RIDE. Hij geeft hierin aan dat hij graag als titelverdediger naar de Tour de France wil terugkeren.

“Ik wil terug naar de Tour. Het lijkt me heel bijzonder om met rugnummer 1 te starten. Ik heb wel gezien dat de Giro d’Italia genoeg tijdritkilometers bevat die mij goed zouden moeten liggen, maar verder heb ik het parcours niet bekeken.

Parcours

In tegenstelling tot de Giro heeft Vingegaard het parcours van de Tour de France al enkele malen doorgenomen. “Het lijkt opnieuw een zware ronde te worden. Toen ik het parcours voor de eerste keer zag, was mijn eerste gevoel dat de aankomende Tour de France meer op het lijf van Tadej Pogačar is geschreven. Maar hoe vaker en beter ik het traject bekijk, hoe zwaarder het lijkt te worden. Ik denk daarom dat het parcours mij uitstekend ligt.”

“In 2023 zijn er meer langere klimmen van zo’n 10 kilometer, die allemaal vrij lastig zijn. Dit is een verschil met de afgelopen editie, toen er een aantal klimmen van zo’n 3 kilometer waren. Deze korte klimmen liggen Tadej Pogaçar beter, terwijl ik de langere klimmen meer bij mij vind passen.”