Visma plukt bij Bora-hansgrohe toekomstig ronderenner binnen
i

Getty Images

Visma plukt bij Bora-hansgrohe toekomstig ronderenner binnen

Bart van der Wijst • 19:41, 09-12-2023 / Laatste Update: 04:16, 07-01-2024

Visma-Lease a bike heeft de (potentiële) opvolger van Primoz Roglic binnen. De Nederlandse ploeg maakte zaterdag de komst van de Belg Cian Uijtdebroeks bekend. Hij komt over van Bora-hansgrohe, de ploeg waar Roglic naartoe ging.

De 20-jarige Belgische ronderenner tekende een contract tot eind 2027 bij Visma. Dat terwijl hij bij Bora nog vastlag tot eind volgend jaar.

Ruzietjes

Uijtdebroeks zat de laatste maanden minder in zijn vel bij Bora. In de Ronde van Spanje was er gedoe met de Rus Alexandr Vlasov, die de 7e plek van Uijtdebroeks inpikte. Ook was de Belg niet tevreden over de fietsen. Om het helemaal af te maken werd ook nog Roglic gehaald als extra kopman.

Plugge

Richard Plugge, de grote baas van Jumbo, ontkende de komst van Uijtdebroeks een week geleden nog. "Die heeft nog een contract volgens mij. Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Cian. Dat waren we al toen hij nog junior was. Toen hebben we al met hem gesproken. Zoals gezegd, hij heeft een contract", sprak Plugge verstandig. Een paar dagen later was er het akkoord.