Vluchters zijn peloton te slim af in Vuelta: Jesús Herrada pakt de ritzege

Bart van der Wijst • 19:08, 26-08-2022 / Laatste Update: 16:28, 07-01-2024

Jesús Herrada heeft de 7e etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De 32-jarige renner van Cofidis was de snelste van een groepje vroege vluchters, dat het aanstormende peloton nipt voor bleef. Remco Evenepoel bleef in het rood.

Op 150 kilometer van de streep sprong Herrada samen met Fred Wright, Harry Sweeny, Omer Goldstein, Samuele Battistella en Jimmy Janssens weg. Onderweg raakte de kopgroep de Israëliër Goldstein kwijt.

Sprinten om de dagzege

Het peloton moest onderweg naar Cistierna over 1 klimmetje, de San Glorio (1e categorie). Daar werd groenetruidrager Sam Bennett net voor het einde gelost. Toch duurde het niet lang voordat de in België geboren Ier terug was in de grote groep. Daar probeerden de sprintersploegen het kopgroepje bij te halen, maar dat bleek niet te lukken.

Dus bepaalde het vijftal vooraan wie er met de dagzege vandoor zou gaan. Dat werd de Spanjaard Herrada. Hij duwde zijn fiets iets eerder over de finishlijn dan de Italiaan Samuele Battistella, die vanwege frustratie hard op zijn stuur sloeg. Bennett won uiteindelijk de sprint van het peloton, maar toen was Herrada al 30 tellen binnen.