Baas boven baas? Evenepoel legt training van 7 (!) uur af in aanloop naar Vuelta

Trevor Wagener • 21:32, 19-08-2023 / Laatste Update: 03:02, 12-12-2023

Remco Evenepoel heeft de concurrentie op deze zaterdag via social media laten weten helemaal klaar te zijn voor de Ronde van Spanje 2023, die precies volgende week van start gaat in Barcelona. De 23-jarige Belg zette op Instagram beelden van een liefst 7 uur (!) durende training in Andorra.

Dit deed de wereldkampioen tijdrijden ín de regenboogtrui. "Mijn 1e kilometers hier in Andorra als wereldkampioen tijdrijden", schreef de Belgische favoriet voor de Vuelta-eindzege op zijn socials. "Voorbereidende op de Vuelta-strijd die volgende week begint."

Monstertraining Evenpoel: 'Vuelta ready'

Evenepoel legde liefst 234 kilometer af tijdens zijn training. De laatste 40 daarvan waren op de tijdritfiets. Volgens de collega's van HLN deed de Belg liefst 3 landen (Andorra dus, Frankrijk en Spanje) aan tijdens zijn monstertraining.

Concurrent Primoz Roglic onderstreepte zaterdag zijn topvorm door de slotrit van de Ronde van Burgos én daarmee de eindzege gelijk te pakken. Naar verwachting zullen vooral de Sloveense routinier en veelvraat Evenepoel samen de strijd aangaan om uit te maken wie op 17 september in Madrid de Vuelta-nummer 1 is.