'Voormalig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis opgepakt na doodrijden van zijn vrouw'
i

Getty Images

'Voormalig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis opgepakt na doodrijden van zijn vrouw'

Noah Hoogenboezem • 10:30, 31-12-2023 / Laatste Update: 12:27, 07-01-2024

Voormalig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis is volgens Australische media opgepakt door de politie. Hij zou zijn vrouw Melissa hebben doodgereden. Dennis zou haar in Adelaide hebben aangereden met een pick-uptruck, waarna ze even later in het ziekenhuis is overleden aan haar verwondingen.

De politie heeft bekendgemaakt dat een 32-jarige vrouw is overleden na te zijn aangereden door een 33-jarige man. Die leeftijden komen overeen met die van Melissa en Rohan. In het statement staat ook dat de vrouw een bekende is van de man. Het incident gebeurde op zaterdagavond en de vrouw is daarna in het ziekenhuis overleden.

De politie laat weten dat de man, volgens Australische media dus de wielrenner, is aangeklaagd voor 'dood door gevaarlijk rijden, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een leven'. Er wordt nog onderzoek gedaan of het een ongeluk was, maar uit de aanklachten blijkt dat opzet ook niet wordt uitgesloten.

Melissa

Rohan en Melissa trouwden in 2018 en hebben twee kinderen. Melissa was zelf ook wielrenster. Ze werd in 2015 wereldkampioen bij de ploegenachtervolging in het baanwielrennen. Toen reed ze nog onder haar oorspronkelijke achternaam Hoskins.

Gestopt

Rohan reed dit jaar voor Jumbo-Visma, maar maakte tijdens het seizoen bekend dat hij aan het einde van het jaar zou gaan stoppen. Zijn contract loopt dus op zondag af. De Australiër werd in 2018 en 2019 wereldkampioen tijdrijden. Ook pakte hij brons op de Olympische Spelen in 2021 in Tokio in die discipline.

Grote rondes

In 2015 won hij de proloog van Tour de France in Utrecht en mocht hij 1 dag in de gele trui rijden. De Australiër was ook in de Giro en de Vuelta de beste in een tijdrit.