🎥 | Vooropgezet plan Jumbo-Visma met Robert Gesink in rode trui: 'Als we de luxe hebben'

Sjors Tanis • 14:28, 20-08-2022 / Laatste Update: 01:19, 12-12-2023

Jumbo-Visma heeft via de sociale media beelden gedeeld van de teambespreking in de bus, voorafgaand aan de ploegentijdrit in de Vuelta. Mathieu Heijboer, de coach die bij Jumbo-Visma verantwoordelijk is voor de tijdritten, deelt tijdens die bespreking mee dat het de bedoeling is dat Robert Gesink in Utrecht als eerste over de finish komt.

"We willen ten 1e zo snel mogelijk aan de finish zijn. Maar als we de luxe hebben... dan proberen we Robert als 1e over de lijn te krijgen", aldus Heijboer. Het plan kwam precies uit zoals de ploeg hoopte. Jumbo-Visma, dat als laatste ploeg begon aan de tijdrit over ruim 23 kilometer, klokte onderweg de beste tussentijden. Het laatste stuk richting de finish reed Gesink voorop.

Teksten tijdens de ploegentijdrit

"We gaan dit winnen, we gaan dit winnen", hoorden de renners over hun oortje vanuit de ploegleidersauto. "Blijf pushen, blijf pushen, blijf pushen, blijf pushen. Robert gaat als 1e over de finish, Robert gaat als 1e over de finish", zo roepen de ploegleiders, om de renners aan de afspraak te herinneren.

Gesink kwam bij de Jaarbeurs inderdaad als 1e van Jumbo-Visma over de streep en mocht daarom de rode leiderstrui in ontvangst nemen. Het was voor de 36-jarige klimmer uit Varsseveld een beloning voor zijn jarenlange inzet voor de ploeg.