Vorige maand gestopte wielrenner Davide Rebellin aangereden door vrachtwagen en overleden
i

ANP (archief)

Vorige maand gestopte wielrenner Davide Rebellin aangereden door vrachtwagen en overleden

Joris Kaper • 16:53, 30-11-2022

Ongelofelijke tragisch nieuws uit Italië. Italiaanse media melden namelijk het overlijden van oud-wielrenner Davide Rebellin. De oud-wielrenner, die vorige maand pas een punt achter zijn lange wielercarrièrezette, is volgens diverse media aangereden door een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde in de buurt van de Italiaanse stad Vicenza. Een vrachtwagen zou Rebellin hebben aangereden en vervolgens zijn doorgereden. Of de chauffeur in de gaten had wat er was gebeurd, is nog niet bekend. De politie is momenteel op zoek naar de chauffeur.

Hulp komt te laat

Hulpdiensten probeerden Rebellin nog te helpen, maar de hulp kwam helaas te laat voor de oud-wielrenner. Vorige maand nam hij afscheid in de wielerronde Veneto Classic.

Pensioen Rebellin

Rebellin reed de voorbije jaren voornamelijk de kleinere wedstrijden. Dit had veelal te maken omdat zijn teams niet hoog genoeg gerangschikt waren om deel te nemen aan grote rondes. Zijn grootste successen behaalde Rebellin aan het begin van deze eeuw.

In 2004 won hij Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Eerder was hij de beste in de Clásica San Sebastián van 1997. Ook schreef Rebellin 3 keer de Waalse Pijl (2004, 2007 en 2009) op zijn naam.