Vuelta: Michael Storer wint op steile slotklim, Primoz Roglic blijft leider

Bart van der Wijst • 19:58, 20-08-2021

Michael Storer heeft zijn mooiste zege uit zijn carrière geboekt. De Australische renner beloonde een meesterlijk plan van Team DSM en kwam solo aan op de steile slotklim. Primoz Roglic bleef nipt de leider in het algemeen klassement, hij heeft 8 seconden voorsprong op de Oostenrijker Felix Grossschartner.

Storer bleef Carlos Verona voor op Balcón de Alicante. Verona demarreerde op zo'n 4 kilometer van de streep en werd uiteindelijk achterhaald door Storer. Team DSM won daardoor de rit nadat er maar liefst 5 renners in de grote kopgroep van de dag zaten.

Genoeg gebeurd

Roglic behield de rode leiderstrui, maar dat was meer te danken aan Astana. De Kazachse formatie besloot een paar kilometer voor de streep ineens op de pedalen te rammen en de voorsprong van Grossschartner, die ook in de kopgroep van 29 renners zat, op Roglic werd ineens kleiner. Bij het passeren van de streep hield de Sloveense renner van Jumbo-Visma 8 tellen over.

Het grootste drama van de dag gebeurde veel eerder al. De Spaanse wielerheld Alejandro Valverde schoof onderuit in een bocht en belandde bijna in een ravijn. Hij stapte nog wel op maar moest even later alsnog in de remmen knijpen.