Wielerploeg Lotto Dstny presenteert nieuw tenue én nieuwe fiets voor 2024
i

ANP

Wielerploeg Lotto Dstny presenteert nieuw tenue én nieuwe fiets voor 2024

Marcel Roes • 15:56, 05-01-2024 / Laatste Update: 13:11, 15-01-2024

De Belgische wielerploeg Lotto Dstny heeft het nieuwe tenue voor 2024 laten zien. Ook maakte de oudste wielerploeg ter wereld bekend dat er voortaan op andere fietsen wordt gekoerst.

Het in 1985 opgerichte Lotto (de Belgische Nationale Loterij) is een absolute topequipe. De rijders mogen deelnemen aan de UCI ProTour, de hoogste categorie koersen. Enkele prijzenpakkers in de huidige selectie zijn Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Arnaud de Lie en Pascal Eenkhoorn.

Tenue van Lotto Dstny

De kleurtjes van de kleding van Lotto veranderen ten opzichte van 2023 amper. Rood en blauw blijven de hoofdkleuren. De uiteindes van de mouw zijn nog steeds zwart. De kleding wordt verzorgd door sponsor Vermarc.

Fietsmerk

Daarnaast prijkt er een nieuw logo op de borst: Orbea. Dat is een Baskisch fietsmerk. Lotto reed tot en met vorig seizoen op tweewielers van het Belgische Ridley. Daarmee had de ploeg een doorlopend contract. De samenwerking begon in 2012.

Voor Orbea is dit zeker niet de eerste keer dat ze fietsen leveren aan een wielerploeg. De rijders van Cofidis, B&B-Hotels en vrouwenploeg Ceratizit reden of rijden ook rond op de Baskische fietsen.

Arnaud De Lie

Een van de blikvangers bij Lotto DSTNY is de 21-jarige Arnaud De Lie. Hij neemt komende zomer voor de 1e keer deel aan de Tour de France. "Er is een rit voor puncheurs die ik heb aangestipt. Ook de rit in Troyes moet me liggen", zo kijkt hij vooruit bij Sporza.