Wielerploeg Lotto Soudal langer door met wielersensatie Arnaud De Lie (20)
i

Proshots

Wielerploeg Lotto Soudal langer door met wielersensatie Arnaud De Lie (20)

Trevor Wagener • 00:24, 16-06-2022 / Laatste Update: 23:34, 08-01-2024

Wielerploeg Lotto Soudal heeft het contract met sensatie Arnaud De Lie opengebroken en verlengd tot en met 2024. De 20-jarige renner rijdt dit seizoen zijn 1e bij de profs en was al goed voor 6 (!) zeges.

Sinds zijn intrede is De Lie niet meer uit het peloton weg te denken. Sterker nog: de renners kregen er gelijk een geduchte concurrent bij. De Lie won in januari op Mallorca, meteen bij zijn 1e koers als prof.

Zeges 2022 Arnaud De Lie

Daar kwamen naderhand nog 5 overwinningen bij. Zo won De Lie de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, de Volta Limburg Classic (foto), de Marcel Kint Classic, de Heylen Vastgoed Heistse Pijl én de ronde van Limburg. Dat kwam niet alleen nieuwkomer De Lie, maar ook broodheer Lotto Soudal goed uit.

Door die overwinningen van De Lie mag het team nog altijd hopen op een langer verblijft op de WorldTour. In België vergelijkt men 'grote meneer' De Lie, en vooral zijn kracht in de sprint, met een jonge Tom Boonen.

 

 

Een bericht gedeeld door Arnaud De Lie (@de_lie_arnaud)

Nieuwe naam Lotto Soudal

Lotto Soudal gaat vanaf volgend seizoen als Lotto-Dstny door. Eerder bereikte de formatie al overeenstemming met Thomas De Gendt over een vernieuwd contract van 2 jaar. Wel ziet het team Tim Wellens naar UAE Team Emirates vertrekken.