🎥 | Wielrenner Egan Bernal zet eerste stapjes na zware crash: 'Ik ben God dankbaar'

Sjors Tanis • 09:18, 11-02-2022 / Laatste Update: 07:41, 07-01-2024

Ruim 2 weken na zijn zware crash loopt wielrenner Egan Bernal weer. De 25-jarige Colombiaan plaatste op Instagram een filmpje waarin te zien is hoe hij behoedzaam en nog enigszins wankel vanuit een huis de straat op loopt.

De klimmer van Team Ineos draagt een soort korset en nekbrace, om zijn bovenlichaam stabiel te houden. "Verrassing! Mijn eerste stapjes", schreef Bernal bij de video.

Dagen op IC

De winnaar van de Tour de France van 2019 reed op 24 januari bij een training in eigen land op hoge snelheid tegen een stilstaande bus op. Bernal liep tal van verwondingen op, zoals een gebroken ruggenwervel, een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf, borstletsel, een geperforeerde long en meerdere gebroken ribben. De wielrenner, die vorig jaar de Giro won, moest in het ziekenhuis diverse operaties ondergaan en lag een paar dagen op de intensive care.

Hulp van God

"Ik was bijna dood, maar ik ben God dankbaar dat Hij me dit heeft laten doorstaan. Dit was de zwaarste wedstrijd, maar ik had een geweldige groep mensen om me heen", zei Bernal, die afgelopen weekeinde het ziekenhuis mocht verlaten. Hij werkt nu in een revalidatiecentrum aan zijn herstel. Vorige maand verlengde Bernal zijn contract bij Ineos Grenadiers tot eind 2026.