'Wielrenner Rohan Dennis verdacht van doodslag: vrouw werd meegesleurd over straat'
i

ProShots

'Wielrenner Rohan Dennis verdacht van doodslag: vrouw werd meegesleurd over straat'

Marcel Roes • 11:22, 01-01-2024 / Laatste Update: 17:38, 07-01-2024

Rohan Dennis werd op de laatste dag van 2023 opgepakt door de Australische politie. De voormalig wereldkampioen tijdrijden wordt verdacht van het doodrijden van zijn vrouw, Melissa. Zij was ook actief in het wielrennen. De 32-jarige vrouw overleed later in het ziekenhuis.

De regionale krant Adelaide Now meldt dat Melissa Hoskins (haar meisjesnaam) zaterdag rond 20.00 uur vlak bij haar huis werd aangereden.

Melissa wordt meegesleurd

Volgens de krant heeft de politie vastgesteld dat de vrouw zich op de motorkap van de wagen bevond. Ze greep een deurklink vast terwijl de pick-uptruck in beweging kwam. Zo is het slachtoffer een eindje door de straat meegesleurd, totdat ze haar grip verloor en viel. Vermoedelijk zijn de gebeurtenissen door beveiligingscamera's van buurtbewoners opgenomen.

Rohan Dennis gearresteerd

De Australische politie bevestigde het tragische nieuws en meldt dat “een 33-jarige man die een bekende voor de vrouw was” werd opgepakt. De bestuurder van de auto, een pick-uptruck, zou Dennis zijn. De dader is aangeklaagd voor "gevaarlijk rijgedrag, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een mensenleven, met de dood tot gevolg". Hij is op borg vrijgelaten. Op 13 maart moet hij voor de rechtbank verschijnen.

Jumbo-Visma

Dennis, 2-voudig wereldkampioen tijdrijden, stond tot en met 31 december 2023 onder contract bij Jumbo-Visma. Hij kondigde eerder in 2023 aan dat hij zijn loopbaan zou beëindigen. Jumbo-Visma heeft op social media gereageerd op de tragische gebeurtenissen.

Melissa Hoskins

Melissa Hoskins was net als Dennis actief op de weg en op de baan. Ze was meerdere keren Australisch kampioene op de ploegenachtervolging en in 2015 veroverde ze op dat onderdeel de wereldtitel. Ze deed 2 keer mee aan de Olympische Spelen.

Melissa in 2012 (Getty Images)

It is with deep sadness and regret that we have learnt of the passing of Melissa Dennis Hoskins. We would like to extend our condolences to her family, friends and acquaintances. We wish them every strength in the face of this great loss.

— Team Visma | Lease a Bike (@vismaleaseabike) December 31, 2023