Wielrenster Senne Knaven (20) betrokken bij zware crash: 'Weten niet wat er is gebeurd'

Pim Huberts • 19:54, 19-04-2023 / Laatste Update: 07:48, 08-01-2024

Wielrenster Senne Knaven - dochter van oud-wielrenner en ploegleider Servais - was betrokken bij een zwaar ongeluk in het Brabantse Chaam. Het gaat ‘naar omstandigheden’ al een stuk beter met haar, zegt haar vader. "Maar het verontrustende is dat we nog altijd niet precies weten wat er precies is gebeurd."

De familie Knaven kreeg het ernstige bericht te horen via een telefoontje van de politie. Hun 20-jarige dochter was op haar tijdritfiets vol op een paaltje gereden. Er moest een traumahelikopter aan de pas komen.

'Het blijft een raadsel'

Senne is onderdeel van het AG Soudal-team - het opleidingsinstituut van haar ouders - en was in voorbereiding op de openingsrit van de EPZ Omloop van Borsele, die vrijdag begint. "Ze kent de weg tussen Chaam en Ulicoten goed. Net als de obstakels daar", weet vader Knaven. "Senne kan zich echter niet herinneren waarom ze op de paaltje is gereden. Dat blijft voor haar een raadsel."

Een week geleden postte ze nog een vrolijk bericht. Senne was blij om na een ziekteperiode eindelijk weer de weg op te kunnen.