🎥 | Wilco Kelderman ligt half in de kreukels door deze ongelukkige valpartij

Bart van der Wijst • 21:45, 01-09-2021 / Laatste Update: 07:34, 08-01-2024

Wilco Kelderman is een van de grootste pechvogels in het wielerpeloton. Vaak ligt de Nederlander op het asfalt, terwijl hij er in veel gevallen weinig aan kan doen. Dat was ook vandaag weer het geval tijdens de 3e etappe van de Benelux Tour. In de slotfase van de rit ging het mis, de schade was groot bij Kelderman.

Zijn ploeg Bora-hansgrohe liet woensdagavond weten dat Kelderman zijn bekken en 2 ribben heeft gebroken. Buiten dat heeft hij ook een diepe snijwond in zijn linkerarm.

De Nederlander viel in de laatste 4 kilometer van de etappe. Kelderman stuiterde eerst over wat stenen om vervolgens in het gras tot stilstand te komen, daar bleef hij geblesseerd liggen met zijn halve arm onder het bloed.

Prima weekje

Het ging tot nu toe best lekker met Kelderman in de koers door eigen land en België. In de openingsetappe eindigde hij als 18e door goed voorin mee te zitten bij de voorste waaier, bij de tijdrit gisteren eindigde hij als 33e. In het algemeen klassement stond Kelderman op bijna een minuut van leider Stefan Bissegger.