🎥 | Check! Deze beelden van het hotelincident van Van der Poel gaan rond op internet

Trevor Wagener • 13:27, 27-09-2022 / Laatste Update: 18:05, 07-01-2024

Op internet gaan er beelden rond van het hotelincident van toprenner Mathieu van der Poel rondom het WK wielrennen van het voorbije weekend. Op de video is te zien hoe de 27-jarige Nederlander zijn kamer uit stormt na het zoveelste niet leuke-geintje van de jonge vrouwen.

Van der Poel kende een dramatisch WK in het Australische Wollongong. Vanwege zijn reactie op de overlast belandde de renner een paar uur in de cel. Hij zou de meisjes hebben geduwd waarna hij mee moest naar het politiebureau.

Hotelincident Van der Poel

De renner was pas om 4.00 uur 's nachts terug in het hotel. Hij werd uit zijn slaap gehouden door de vrouwen en stapte een dag later al na 35 kilometer af. De rechter achtte het delict bewezen en veroordeelde Van der Poel tot een boete van 1500 dollar. Ook mag hij 3 jaar Australië niet in.

Op beelden is te zien hoe een meisje aanstalten maakt om op de deur te bonzen. Ze zegt nog 'ready' tegen de filmer, waarna er een halfnaakte man boos de kamer uit dendert en hen lijkt te raken. Of dit een duw of stoot is, is op de korrelige videobeelden lastig te zien.

AD sprak met de overlastgevende vrouwen. Lees hier meer.

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou hebben gereageerd dan Mathieu van der Poel in die situatie maar ik twijfel er aan…

— Jan Vertonghen (@JanVertonghen) September 27, 2022