Wout van Aert nog in herstelmodus voor Roubaix: 'Voel de pijn meer dan ik dacht'
i

Getty Images

Wout van Aert nog in herstelmodus voor Roubaix: 'Voel de pijn meer dan ik dacht'

Bart van der Wijst • 11:43, 07-04-2023 / Laatste Update: 22:31, 11-12-2023

Voor de wielerfans zijn het heerlijke weken. Eerst de Ronde van Vlaanderen, een week later Parijs-Roubaix. Wout van Aert had liever nog een weekje gewacht op een nieuwe klassieker. De Belg van Jumbo-Visma ging in Vlaanderens Mooiste onderuit en heeft daar nog steeds last van.

"Ik heb een beetje last van mijn knie en mijn ribben na Vlaanderen, iets meer dan ik aanvankelijk dacht op zondag", zei Van Aert bij de teambus van Jumbo-Visma in Roubaix.

Trainen

"Tot nu toe heb ik de afgelopen dagen niet echt een goed gevoel op de fiets gehad. Ik heb woensdag en donderdag 2 behoorlijke trainingen gedaan en ik hoop dat ik voor zondag wat meer kan herstellen en mijn benen weer kan vinden", aldus de Belgische kopman van de Nederlandse wielerploeg.

Van Aert moet met pijnlijke ribben dus over de kasseien in Roubaix hobbelen. Ondanks zijn povere - door valpartij gevormde - Ronde van Vlaanderen heeft hij er vertrouwen in. "Ik geloof dat ik nog steeds in de best mogelijke vorm ben voor dit seizoen."

Regen

Van Aert trainde de afgelopen dagen in de regen, voor zondag wordt er mooier weer veracht. "Ik heb 2 jaar geleden een natte Roubaix gereden. Echt prettig was het niet en ik hoop dat het zondag droog wordt."