'Wout van Aert verrast wielerpubliek en rijdt voor hem compleet nieuwe grote ronde in 2024'
i

Pro Shots

'Wout van Aert verrast wielerpubliek en rijdt voor hem compleet nieuwe grote ronde in 2024'

Yvo van Dorst • 14:37, 31-10-2023

La Gazzetta dello Sport weet het zeker: Wout van Aert rijdt in 2024 de Giro d'Italia. Volgens de Italiaanse sportkrant heeft de Belg dit gezegd na de Ronde van Piemonte. Naar het parcours kijkend zou het in ieder geval geen slechte keuze zijn voor Van Aert.

Het parcours is namelijk bijna gemaakt voor de kwaliteiten van Van Aert. Naast de bergkilometers kan de Belg naar waarschijnlijkheid ook nog 12 keer sprinten om de dagzege. In de openingsweek lijkt Van Aert bijna elke dag kas te maken op ritwinst. De Belg bevestigde het nieuws zelf tegen een journalist van de krant na de Ronde van Piemonte.

Kopman

Van Aert zou niet eens de eindzege als doel hebben voor de Giro, maar Jumbo-Visma lijkt hem met het vertrek van Primoz Roglic wel kopman te willen maken. De Belg wil zich ook voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs, waar hij een gooi wil doen naar de gouden plak op de tijdrit bij de mannen.

Tour de France

Als Van Aert de Giro rijdt, dan lijkt het meedoen aan de Tour de France onwaarschijnlijk. De Vuelta in het najaar is dan waarschijnlijker, waardoor Jonas Vingegaard een nieuwe meesterknecht moet zoeken. Van Aert wil namelijk ook altijd wel meedoen aan het WK dat dit jaar in Zürich is.