Wout van Aert waarschuwt vast dat hij mogelijk Tour de France gaat verlaten
i

Getty Images

Wout van Aert waarschuwt vast dat hij mogelijk Tour de France gaat verlaten

Eimert Pruis • 11:25, 13-06-2023 / Laatste Update: 08:59, 12-12-2023

Wout van Aert verlaat de Tour de France mogelijk voortijdig mocht zijn echtgenote tijdens de Tour bevallen van hun 2e kindje. "Ik houd er rekening mee dat ik in de Tour elk moment naar huis kan gaan. Ik wil de geboorte van ons kindje absoluut niet missen", zei de 28-jarige Belg van Jumbo-Visma tegen Belgische media.

De echtgenote van Van Aert is kort na de Ronde van Frankrijk, maar voor het WK in het Schotse Glasgow in augustus, uitgerekend. De wielrenner liet echter weten niet van plan te zijn de geboorte te missen.

Meervoudig etappewinnaar

Van Aert won vorig jaar 3 etappes in de Tour. Ook hield hij de groene puntentrui over aan de etappekoers van 3 weken en was hij een grote steun voor Jonas Vingegaard die de ploeg voor het eerst de eindzege in de Tour bezorgde. Hij zei al dat hij van plan is zich meer te richten op etappezeges dan op het veroveren van de puntentrui voor de komende Tour. "Het puntenklassement zit soms ritzeges in de weg. Het mooiste in deze sport is om als eerste over de finish te komen", zei de 9-voudig etappewinnaar tegen Sporza.