Wout van Aert wint in het geel (leiderstrui) massasprint in 5e etappe Dauphiné
i

Getty Images

Wout van Aert wint in het geel (leiderstrui) massasprint in 5e etappe Dauphiné

Eimert Pruis • 18:40, 09-06-2022 / Laatste Update: 03:27, 12-12-2023

Wout van Aert heeft al heel wat zeges geboekt in het gele tricot van Jumbo-Visma, maar heeft nu ook in de gele leiderstrui van de Critérium du Dauphiné een rit gewonnen. De leider van de Franse voorbereidingskoers op de Tour de France won de massasprint voor zijn landgenoot Jordi Meeus en de Brit Ethan Hayter.

Dylan Groenewegen had zijn zinnen gezet op deze relatieve vlakke etappe van Thizy-les-Bourgs naar Chaintré over 162,3 kilometer. De Nederlandse topsprinter moest op een laatste heuveltje het peloton laten gaan en kon niet meer terugkomen. Een kopgroep van 4, met de Belg Jan Bakelants, hield het heel lang vol. Op een kleine 200 meter van de finish denderde het peloton eroverheen. Van Aert was duidelijk de beste in de sprint.

Steviger in het geel

Van Aert, die ook de 1e etappe won, verstevigde dankzij de bonificatieseconden zijn leidende positie in het algemeen klassement. Hij heeft 1.03 minuut voorsprong op de Italiaan Mattia Cattaneo (Quick-Step). Zijn Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic bezet de 3e plaats op 1.06.