Philippe Gilbert sluit imposante carrière af op de Nederlandse Cauberg

21 juli 2022

BELGA

Wielrenner Philippe Gilbert sluit op 15 oktober zijn loopbaan af op de plek waar hij veel van zijn successen als prof heeft beleefd. De omgeving van de Cauberg in Valkenburg staat die dag volledig in het teken van een afscheidsevenement voor de Belgische renner.


De reden achter de gekozen locatie ligt voor de hand: op die plek greep Gilbert 4 keer de zege in de Amstel Gold Race. Ook won hij op de Cauberg het WK wielrennen op de weg in 2012. Gilbert was ruim 20 jaar actief als profrenner en kwam gedurende zijn loopbaan tot liefst 80 (!) zeges, met onder meer ook overwinningen in Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik.

Lees ook: 'al deze zenders zenden Tour-etappe 18 van begin tot eind uit'

Afscheidstournee
In Limburg wordt op 15 oktober gestart met een fietstocht voor het grote publiek rond het WK-parcours van 2012, waarin supporters de kans krijgen om in het wiel van Gilbert te zitten. De tocht van 65 kilometer neemt fans mee langs de historische plekken waar Gilbert zijn successen beleefde.

Later op de dag volgt er een zogenoemd afscheidscriterium, waarin Gilbert samen met (oud-)ploeggenoten zal rijden. Onder meer Thor Hushovd en Alessandro Ballan verschijnen aan de start. Na het afscheidscriterium hangt Gilbert zijn fiets symbolisch 'aan de haak', zoals de Belgen dat zeggen.