🎥 | Arensman klopt grote namen in Poolse tijdrit en boekt 1e zege uit loopbaan

4 augustus 2022

Lekker hoor, Thymen Arensman! De 22-jarige Nederlander heeft in de 6e etappe van de Ronde van Polen de 1e overwinning uit zijn profloopbaan behaald. De renner van Team DSM was de beste in een 11,8 kilometer lange tijdrit.


Arensman liet in de heuvelachtige race tegen de klok van Nowy Targ naar Wierch Rusiński enkele klinkende namen achter zich. De Amerikaanse Brabantse Pijl-winnaar Magnus Sheffield werd op 7 seconden 2e, terwijl het Britse supertalent Ethan Hayter 8 tellen moest toegeven. Specialist Remi Cavagna uit Frankrijk belandde net naast het podium en werd 4e.

Heel blij leek Arensman na afloop niet met zijn rit, ondanks zijn monsterlijk goede tijd. Hij moest onder meer nog wachten op de binnenkomst van Cavagna, Hayter, Richard Carapaz, Matteo Sobrero en klassementsleider Sergio Higuita. Het gevaar leek vooral van Cavagna, Hayter en Sobrero te komen, maar de Fransman (18.00), Ethan Hayter (17.50) en Matteo Sobrero (18.11) kwamen te kort om Arensman pijn te doen.

Arensman in Polen
Door zijn overwinning steeg Arensman in het algemeen klassement. Hij staat nu 2e, op 11 seconden van de nieuwe klassementsleider Hayter.