Tom Dumoulin gaat scheiden, maar voelt zich goed: ‘Het voelt fijn dat ik alles nu zelf mag invullen’

5 november 2022

ANP
tom-dumoulin-thanee-van-hulst-scheiding

Grote veranderingen in het leven van Tom Dumoulin dit jaar: niet alleen besloot hij definitief te stoppen als profwielrenner, hij gaat ook scheiden van zijn vrouw Thanee van Hulst. En dat is iets wat de renner nooit heeft zien aankomen.


Hij maakte het nieuws over de echtscheiding bekend in een groot interview met de NRC. Dumoulin: "We hebben het vorige week besloten. Als je me dit 5 maanden geleden had gezegd, had ik je niet geloofd."

Lees ook: Tom Dumoulin geniet van het leven na het wielrennen: ‘Nu kan ik soms iets te veel biertjes drinken’

Ook Dumoulin trapte erin
Het is iets wat meer wielrenners overkomt: zodra ze stoppen met hun actieve loopbaan als wielrenner, scheiden ze vaker wel dan niet van hun echtgenote. "We waren 13 jaar samen", vertelde de Giro-winnaar van 2017 aan de krant. "Ik hoopte altijd dat ik niet 1 van die wielrenners zou worden die na het beëindigen van zijn carrière zou gaan scheiden. Maar dat is helaas toch wel het geval."

Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem. "Misschien komt er nog wel een periode dat het verdrietig en pijnlijk wordt. En dat mag er dan ook zijn. Voor het eerst in mijn leven mag ik alles helemaal zelf invullen. Ik begin met een volledig blanco bladzijde en waar ik heen ga, ik heb geen idee. En dat wil ik graag nog even zo laten. Omdat het fijn voelt."

Zie ook: 📸 | Bijzonder: Groenewegen en Jakobsen trouwen op dezelfde dag