Treurig: Dylan van Baarle moet toch afhaken voor Ronde van Vlaanderen

30 maart 2023

Getty Images
Dylan-van-baarle-wout-van-aert

Dylan van Baarle is toch niet op tijd fit voor de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander van Jumbo-Visma viel afgelopen vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic uit en is niet op tijd fit om aanstaande zondag te starten in Vlaanderens mooiste.


Eerder moest Van Baarle ook Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen laten schieten door de val. Zijn vervanger was Cristophe Laporte, de Fransman die beide koersen uiteindelijk ook won. Wout van Aert is met Van Baarle wel een belangrijke pion kwijt in zijn ploeg voor de Ronde van Vlaanderen. Tiesj Benoot en Laporte zullen nu zijn belangrijkste helpers worden.

Debutant
De vervanger van Van Baarle is een debutant. Tim van Dijke rijdt voor het eerst de Ronde van Vlaanderen. Van Dijke, Tosh van der Sande, Eduardo Afini en de eerder genoemde Van Aert, Laporte en Benoot zijn de mannen die het zondag moeten doen voor Jumbo-Visma.

E3 Saxo Bank Classic
Van Baarle dacht zelf eerder dat hij fit genoeg was voor de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander gaf hier aan dat hij verwachte geen verdere aanpassingen in zijn schema hoefde te doen. Of Van Baarle de start van Parijs-Roubaix wel gaat halen is nog onbekend. Die race is op 9 april.