🎥 | Van der Poel reed lekkere rit, maar ziet Pedersen Kuurne-Brussel-Kuurne winnen

28 februari 2021

Mads Pedersen heeft zondag Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam geschreven. De Deense ex-wereldkampioen van Trek-Segafredo bleef in de eindsprint van een uitgedund peloton de Fransman Anthony Turgis en de Brit Thomas Pidcock voor. Mathieu van der Poel maakte de koers, maar werd vlak voor de finish ingelopen.


Van der Poel trok op ruim 80 kilometer voor de streep ten aanval. De Nederlander van Alpecin-Fenix bleef met een paar medevluchters lang op kop maar een samensmelting met de groep achtervolgers bleek 1,5 kilometer voor de finish onvermijdelijk. De 25-jarige Pedersen werd in 2019 in Yorkshire wereldkampioen, in een koers waarin Van der Poel ook een hoofdrol vervulde maar in de slotronde een inzinking kreeg.

Koers maken
Een dag na de Omloop kreeg het peloton een herkansing in Kuurne-Brussel-Kuurne, het tweede deel van het Vlaamse openingsweekend. Deceuninck-Quick Step had met Ballerini z’n prijs gisteren al binnen, maar ploegen als Trek-Segafredo en AG2R hadden iets recht te zetten, terwijl Van der Poel ook snode plannen had. "Ik wil koers maken", was de Nederlandse kampioen duidelijk voor de start.

Vuurwerk
MVDP beloofde vuurwerk en hield woord. Op de Kanarieberg ging de wereldkampioen veldrijden er als een speer vandoor. Alleen Jhonatan Narvaez kon volgen. Samen met Narvaez, Patrick Gamper, Artyom Zakharov, en Jonas Hvideberg bleef Van der Poel vervolgens lang weg. Anderhalve kilometer voor de finish werd het 5-tal alsnog gegrepen door de achtervolgende groep. In de sprint was Pedersen vervolgens de snelste.