Wéér flinke Giro-tik voor Soudal Quick-Step: 4 (!) renners testen positief op corona

17 mei 2023

Pro Shots
Giro Italia 2023 Corona Bij Soudal Quick Step Wie Welke Renners Ploeggenoten Evenepoel

Wat een pech voor wielerploeg Soudal Quick-Step! Liefst 4 wielrenners, die allen meededen aan de huidige Giro d'Italia 2023, hebben positief getest op corona.


Het gaat om de renners Jan Hirt (foto), Josef Cerny, Louis Vervaeke en Mattia Cattaneo. Voor het 4-tal zit de Ronde van Italië erop. Eerder ging ook hun ploegmaat, de rozetruidrager van toen, Remco Evenepoel spreekwoordelijk kopje onder aan het coronavirus. "Na de positieve uitslag van Remco op zondagavond hadden we nog 2 renners die zich maandagochtend onwel voelden, maar negatief waren op antigeentesten", liet ploegarts Toon Cruyt zich uit op de website van de wielerploeg.

Lees ook: Giro d'Italia rit 11! Kansje voor sprinters in 'langste etappe' met 3 beklimmingen

Corona bij Soudal Quick-Step
De doc legde op de digitale kanalen uit waarom de ploeg handelde zoals het handelde en wat zij nu nog van plan zijn tijdens deze Giro. "Daarom werd er een PCR-test uitgevoerd op de 7 overgebleven renners. De resultaten toonden aan dat de 4 jongens positief waren. We zullen ons testprotocol blijven volgen en implementeren voor de 3 renners en staf die bij de race blijven."