Wereldkampioen Julian Alaphilippe tot eind 2024 bij Deceuninck: ‘Logische stap’

15 april 2021

Julian Alaphilippe blijft langer bij Deceuninck - Quick Step! Katsjiiiing, de wereldkampioen heeft zijn contract verlengd tot het einde van 2024.


De Franse wereldkampioen rijdt sinds 2014 bij de Belgische ploeg van Patrick Lefevere en is daar altijd happy geweest. Ook deze nieuwe verbintenis maakte JA blij. "Ben heel blij met mijn contractverlenging. Het was voor mij een logische stap en er is geen moment sprake geweest om iets anders te doen", zei Alaphilippe op de eigen kanalen.

Blijdschap
"Ik kijk ernaar uit om met deze ploeg verder te gaan en bedank Patrick en de sponsoren voor het vertrouwen dat ze al 8 jaar hebben en nog steeds hebben. Het is ongelofelijk wat we samen hebben bereikt." De renner pakte afgelopen jaar de wereldtitel op de weg in Italië. Dit seizoen won hij een etappe in de Tirreno-Adriatico.

Eerder won Alaphilippe onder meer Milaan-Sanremo en Strade Bianche. Ook schreef hij 5 etappezeges in de Tour de France op zijn naam. Vorige week verlengde de ploeg het contract van toptalent Remco Evenepoel tot 2026.